martes, 15 de noviembre de 2011

Presentació Brevets

Amb motiu de que l’últim cap de setmana del mes de maig del 2012 hi haurà la Barcelona Perpinyà Barcelona (BPB) i sent obligatori haver realitzat abans al menys un brevet de 300 km ens proposem organitzar a la provincia de Lleida un brevet de 200 km i un de 300 km.
Què és un brevet?
És una marxa personal  on es fan 200 o 300 o 400 o 600 km amb un temps màxim estipulat de 13,5 h, 20 h, 27 h o 40 h respectivament .
Molta gent es prepara tot l’any per correr una QH de 205 km en el menys temps possible i preparant-se per fer les ascensions al Somport,  Marie Blanche, Portalet i Hoz de Jaca.
Per els breveters el 200 és la primera marxa que realitzem i es fa cap el mes de març o abril.
Molt fácil. El que fa un brevet no va a “tota velocitat”, si no que va al seu ritme “còmode”. Es diu que un breveter ha d’anar al seu ritme i que sigui capaç d’arribar fins a la fi del món. A més no es pujen grans ports. Es fan recorreguts molt assequibles.
Cada u té el seu ritme. Uns poden anar a 30 km/h, uns altres a 25 i altres a 20 o menys.  Però lo important és trobar cada u el seu ritme i anar fent els km.
Si  un al seu ritme “còmode” fa un 200 amb unes 10 hores, després el 300 serà lo mateix però amb més kms , i també donen més temps.
Conteu que els promitjos de temps és de 15 km/h que és molt assequible a tothom.
Aquestes marxes no tenen ni cotxe escombra ni estan senyalitzades. Quan un es presenta a la sortida, una vegada inscrit, se li dona un carnet de ruta que haurà de segellar a cada un dels controls i se li dona un rutómetre i se l’indica les carreteres a prendre. Com que ja abans posarem aquí al  blog  el recorregut es pot mirar i preparar-lo.   Els avituallaments se’ls fa cada u als punts de control, gasolineres o restaurants  del recorregut.
Els que participin als brevets han d’estar federats. És molt important tenir el seguro. A l’hora de recollir  el carnet de ruta haureu d’ensenyar la licencia federativa.
Aquests dos brevets transcorreran per les nostres terres de la provincia de Lleida i sortiran de Tàrrega a la Plana de cara a tornar al mateix lloc després d’haver fet un trajecte fins a la Pobla de Segur, poble d’on és el club organitzador. (SCC POBLA).
Segur que molts de vosaltres, pot ser no heu sentit a parlar mai de brevets o pot ser sí, però creieu que no està fet per a vosaltres.

Nosaltres  i jo, l’Àlex Roca com a responsable d’organitzar-los , us donem  i proposem la possibilitat de provar-ho.
Us proposem que us animeu a provar de fer 200 km de manera que si us agrada i us engantxa podreu anar fent més brevets de més llarg recorregut i fins i tot  la BPB o  la Paris Brest Paris de 1200 km (jejejej). Normalment es diu que és de boijos fer-ho, però si t’engantxa, s’acaba fent.
Molts de vosaltres em coneixeu i a les marxes acabo arribant dels últims però he fet molts brevets. O sia que tots vosaltres arribeu a les marxes abans que jo. Per tant teniu més cames i esteu més forts que jo. Només us falta les ganes I la voluntat de proposar-s’ho.
Una vegada has acabat el brevet et preguntan si vols la medalla que s’ha de pagar (10 euros) però us asseguro que és petiteta però val el seu pes en or.
No és per lluir però us poso un parell de fotos amb les medalles que he conseguit entre el 2007 i el 2009 (amb el Randonneur 5000 inclos) i una segona foto amb  les medalles del 2010 i 2011.

N’estic molt orgullós i crec que molts de vosaltres només falta que us ho proposeu. I aconseguireu això i més.
Aquest pròxim any al ser després de la PBP es canvia el diseny de les medalles.
Una altra cosa. Fer brevets no és incompatible amb fer marxes de llarga distància , pirineus o challenge. Molts breveters els trobareu fent aquestes marxes.
Uns dies abans del brevet posarem a aquest blog el compte on haureu d’ingressar els  diners per inscriures. Si es fa abans del dia del brevet i per el banc valdrà 7 euros. Si no el dia del brevet valdrà 10 euros.
Us agrairiem que us apuntessiu abans de cara a que ja tinguèssim preparat el carnet de ruta de cada u. Si no es tindrà que fer a l’hora de sortida amb tots els retrassos que pot comportar.
Les dates dels brevets d’aquest any 2012 a Lleida son el 31 de març, dissabte (vigilia del diumenge de Rams) per el 200 km i el dissabte 21 d’abril per el 300 km.
El temps que es dona per fer el 200 és de 13 h 30 m. I es surt a les 7 del matí.
Per el 300 es donan 20 hores i es surt a les 6 del matí. I per tant és necessari  anar provist de llums i armilla reflectant. És molt important que se’ns vegi bé per la nostra propia seguretat.
Us esperem a Tàrrega a la sortida per poder disfrutar d’aquestes marxes llargues, molt llargues però que son un repte personal.

2 comentarios:

  1. Bones,

    Serveis estar federat a la llicencia de Triatlo o de FEEC???

    Moltes gràcies!!!

    ResponderEliminar
  2. Acabo de consultar la teva pregunta, Carles i m'han contestat que no serveixen.
    Ho sento.

    ResponderEliminar